Üstat matahari ile Amstrad Kerametleri Sohbeti (28 Mayıs 2022 Cumartesi)
Toplantımız hakkında birkaç fotoğraf ekledim ve ufak bir rapor da yazdım.
Üstat matahari ile Amstrad Kerametleri Sohbeti (28 Mayıs 2022 Cumartesi)
Toplantımız hakkında birkaç fotoğraf ekledim ve ufak bir rapor da yazdım.
Kıymetli arkadaşım Atilla Meriç ahşaba fısıldamaya devam ediyor. Bu sefer Amstrad CPC için ahşap kasalı harici bir disket sürücü yapmış ve üzerine lazer ile CPC 6128 disket sürücü etiketini bile işlemiş.
Continue reading »Amstrad Eterno 2021 İspanya’nın Barselona şehrinde, 25 Eylül tarihinde yani bugün güzel bir Amstrad etkinliği gerçekleştiriliyor.
Continue reading »Halihazırda Almanya ve Finlandiya, bir dijital altkültür olan “demoscene” ‘i kültürel miras olarak tanımış durumda idi. Fransa da, dosya gönderilme sürecinde olan 6 ülkeden biri olarak gerekli hazırlıkları yapıyor.
Continue reading »1st Amstrad ASCII Compo
Logiker tarafından düzenlenen ve Amstrad scene için bir ilk olan “Amstrad ASCII Compo” ‘ya son katılım tarihi 30 Haziran 2021 olarak belirlenmiş. Az bir süre kaldı ama belki bizlerden de katılmak isteyenler olabilir.
Continue reading »Geçenlerde şu başlıkta bahsettiğim ve İzmir’den gelen Amstrad Computer User dergilerinin içinden bir de el ilanı çıktı. İlanda isim ve telefonlar da yazılıydı ama onları mahremiyet faktörünü dikkate alarak sansürledim. Döneme dair, hem içerik hem de fiyatlar açısından bilgilendirici olabileceğini düşünüyorum.
“Tam otuz yıl saatim işlemiş, ben durmuşum; Gökyüzünden habersiz, uçurtma uçurmuşum…” N.F.K.
Şairin, benim biraz aşarak 35 yıla ulaştığım şiiri gibi, ama farkında olmamaktan ziyade eski dostu kaybedip de bulamamaktan dolayı; 35 yıldır ayrı düştüğüm Amstrad Computer User Dergilerimden, en azından iki tanesine bu sabah kavuştum.
Continue reading »2019’un retro bilgisayar dünyasını da etkileyen önemli projelerinden birisi nihayet gerçekleşti. Evet gerçekten de bir “hayaldi gerçek oldu” durumuyla karşı karşıyayız. François Lionet; yıllar sonra, Amiga’nın meşhur kullanıcı dostu programlama dili ve ortamı AMOS’u mezarından çıkardı ve günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirdi.
Continue reading » İTÜ’de ’86 yılında E. Adalı tarafından yazılmış bir makalede içerik olarak; Amstrad CPC 6128, CPM ve Pascal’dan faydalanılarak yapılmış bir pantograf(2.5eksende yüzeylere yazı yazma) makinasından bahsediliyor.